kesähattu
Kauneudenhoito

Viisi vinkkiä kesän kuumaa kaunetta vastaan

Olen huomannut kesäisin että siinä missä aurinko ja lämmin ilman on loistojuttu ja sitä lyhyttä hetkeä ei malta odottaa, niin se tuo myös mukanaan paljon ylimääräistä kikkailua ja tilanteita joita mm. pärstän ehostuksessa ei näin normaalisti joudu huomioimaan. Nääs aurinko kuivaa mm. hiuksia ja naama hikoilee – tämä aiheuttaa ongelmatilanteita, jotka on kuitenkin ratkaistavissa jos niihin vain osaa varautua tarpeeksi ajoissa ja oikeanlaisin menetelmin 🙂

Ensimmäinen ohje: Suojaa hiuksesi

Kesähattuja ei käytetä vain sen takia että ne ovat tyylikkäitä ja kuuluvat tietyllä tavalla kesälookkiin – vaan ihan siitä(kin) syystä, että ne suojaavat hiuksia. Hiukset näemmä kuivuu jos istut jatkuvasti porottavan auringon alla, ja hiuksia voi olla mahdoton herättää uudelleen henkiin ja/tai niiden saaminen eloisammaksi vaatii paljon työtä ja hoitoa jälkikäteen. Hiusten luonnollisen kiillon ja upeuden muodostaa niissä oleva luontainen öljy/rasva mitä päänuppisi niihin erittää. Mikäli kuivaat tämän niistä pois, on sitä vaikea korvata! Jos hiuksesi tuntuvat liian kuivilta niin muista suihkuttaa niihin luonnonmukaista kostuketta aina aika-ajoin ja näin vältät pahemmat ongelmat.

Toinen ohje: Suojaa ihosi auringolta!

Tämä on periaatteessa aivan itsestäänselvä asia (tai ainakin pitäisi olla), että kuumalta porottavalta auringolta pitää suojautua. Ja kyllä, myös Suomessa lämpötilat voivat nousta niin korkeiksi kesällä että ne polttaa ihosi ja aiheuttaa näin mm. pigmenttihäiriöitä, punotusta yms. ja tekee näin ihostasi ruman huonosti voivan näköisen ja samalla myös iho tuntuu epämukavalta. Lisäksi se voi jättää ihoon paljon mustapäitä. Aurinkorasvaa kannattaa aina pitää mukana ulos mentäessä kesällä vaikka keli olisi pilvinen, sillä auringonsäteet polttavat myös pilvikerrosten läpi herkästi ja huomaamatta. Aurinkorasva kannattaa aina valita sen voimakkuuden mukaan. Aurinkorasva on todella ärsyttävää ja tahmaista laittaa e.g. naamalle, mutta nopeasti kuivuvat rasvat ei montaa sekuntia ehdi haitata. Suosittelemme mm. Nivean tuotteita sekä Bananaboatin suihkutettavia versioita.

Kolmas ohje: Käytä kevyitä vedenkestäviä meikkituotteita

Kesän kuumuutta ei kaikki meikit kestä. Kannattaa välttää erittäin paksuja meikkejä jotka sulaa ja lähtee helposti valumaan kuumuudessa. Kannattaa myös muistaa että ihosi hikoilee kesällä vaikka kuinka paljon joisit vettä, joten kaikki sellaiset tuotteet jotka eivät kestä vettä ja hikoilua kannattaa vain suosiolla jättää pois valikoimista kesän ajaksi. Kannattaa myös harkita kahteen kertaan haluaako käyttää vesipohjaisia meikkejä vai ei. Tärkeintä kesällä on se että ihosi pystyy a) hengittämään b) meikki kestää vettä c) meikki ei ole liian paksua tai rasvaista.

Neljäs ohje: Muista juoda paljon vettä!

Tämä on oikeastaan kaiken A ja Ö ja Z ja C. Jos et juo vettä ja ihosi ja kehosi kuivuu, se aiheuttaa useita ei toivottuja oireita. Hikoilu puolestaan johtuu siitä kun kehosi pyrkii jäähdyttämään alati kuumenevaa kroppaasi. Yllättäen suoraviivaisin tapa millä tämän kuivumisen voi välttää, on juoda vettä tasaisin väliajoin päivän mittaa. Se viilentää ja samalla myös putsaa kroppaa. Sillä ihosi kuivuu kuumassa kelissä, se ottaa siitä niin sanotusti ”hittiä” ja ei voi hyvin. Vesi nesteyttää ja kosteuttaa ihoa joka pitää hyvävointisena ja takaa näin kiiltävän ja hyvinvoivan ihon lookin. Hyvä nesteytys myös vaikuttaa hiuksiin ja estää niitä täysin kuivumasta kasaan.

Viides ohje: Älä käytä meikkituotteita!

Kesäaika on upeaa aikaa ja kaunis aurinko ja valoisat illat saa ihon, hiukset, silmät, huulet ja muut vartalon osat loistamaan. Muista välillä myös olla meikittä – näin ihosi saa nauttia vapaasti kesän auringosta ja ilmasta. Mikäli ihosi on jatkuvasti meikin alla, ei iho saa happea ja voi pitkällä juoksulla alkaa voida huonosti. Kesä on mitä mahtavinta aikaa ottaa rennosti ja lähteä al naturel kaupungin terassille röhnöttämään kesähatussa ja nauttimaan upeista ilmoista ja ulkoilusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *