Vauvat

Vauvan syyspukeutuminen

Miten se aina onkin niin, että syksyllä on niin vaikeeta tietää, mitä ulos pitää pistää päälle. Itsellä se on vähän helpompi, kun voi laittaa muutaman kerroksen ja ottaa sitten pois, jos siltä tuntuu. Vauvasta taas on vähän vaikea sanoa, onko sillä kylmä vai kuuma. Vauvankin kanssa ollaan menty nyt kerroksilla ja meillä on käytössä seuraavat vaattet.

  1. Merinovillahaalari

Äitiyspakkauksessa tullut merinovillahaalari on ollut meillä kovassa käytössä. Se on mukavan ohut ja helppo pukea ja lisäksi villa hengittää hyvin, eli vauvalla ei pitäisi tulla hiki. Lisäksi tässä saa kivasti käännettyä hihat ja lahkeet tumpuiksi ja ”sukiksi”. Tää taitaa olla kokoa 68/74 eli menee meillä varmaan vielä pari kuukautta. Sitten täytyy käydä ostamassa uusi. Haaveilen Ruskovillan merinovillahaalarista, täytyy katsoa, että raaskiiko sen ostaa.

  1. Paksu vanuhaalari

Myös vanuhaalari tuli äitiyspakkauksessa ja sitä me käytetään merinovillahaalarin päällä rattaissa. Rattaissa meillä on erillinen toppapussi, joten silloin alle riittää vähän vähemmän tuultapitävät vaatteet. Tää on kyllä tosi söpö ja lisäksi siinä on kiva huppu.

  1. Tuulta ja vettä hylkivä haalari

Jos vauva on kantorepussa tai mennään vaikka keinumaan, niin silloin käytetään haalaria, joka pitää tuulta ja vettä vähän paremmin. Tässä ei oo avoimet jalat, vaan jalat on sellaiset töppöset. Voidaan siis käyttää tätä siihen asti, kun vauva oppii kävelemään. Tässä meillä on mukavan neutraali harmaa väri.

  1. Kypärämyssy

Kypärämyssy on ihan paras, sillä se suojaa myös kaulaa. Lisäksi meidän vauva on kova repimään pipoja päästään ja tätä ei saa ihan niin helposti otettua ite pois. Kypärämyssy on myös merinovillaa, joten se menee hyvin myös talvella. Ja onhan se vauva nyt myös söpö tää päässään.

Erillisiä tumppuja ja töppösiä meillä ei oo vielä tässä vaiheessa ollut käytössä, mutta sellaisten hankkiminen tulee nyt varmaan ajankohtaiseksi, kun ilmat kylmenee. Äitiyspakkauksessa taisi sellaisetkin tulla, täytyypä etsiä ja kokeilla josko ne olisi sopivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *