Terveys

Uusi kuntosalijäsenyys

Nyt kuulin suru-uutisia. Nimittäin naapurissa oleva kuntosaliyrittäjä on mennyt konkurssiin! Olen käynyt kyseisellä kuntosalilla viimeiset seitsemän vuotta ja se on ollut aivan mahtava. Sinne on aina mahtunut sisään, sillä kuntosalilaitteet tällä kuntosalilla ovat olleet aina ns. Hieman vanhahkoja, sellaisia mitä tyypillisesti löytyy kaupungin kuntosaleilta. Lisäksi kuntosalin pitäjä oli hieman outo käytökseltään, josta johtuen moni kuntosalia kokeillut ei ostanut pidempiä jäsenyyksiä. Kaikesta huolimatta, itse tykkäsin käydä tässä, sillä se oli suoraa naapurirakennuksessa. Kynnys lähteä kuntosalille oli siis todella pieni, sillä riitti, että otti hissin alakertaan ja käveli tien yli. Kuukausijäsenyys kuntosalille maksoi noin 40 euroa kuukaudessa, eli se oli todella edullinen. Kuntosalilta löytyi kaikki peruslaitteet, sekä nyrkkeilysäkki, jota ei hirveän monelta kuntosalilta löydy.

Nyt olen pitkään miettinyt mitä teen. Vaihdanko suoraa vain seuraavaan lähimpään kuntosaliin, vai koitanko metsästää jostain vastaavan tason/hintaluokan kuntosalin? Ongelmani tässä on se, että nykyisillä ns. Mainstream kuntosaleilla on a) Liikaa muita, b) Jäsenyydet on sitovia ja kalliita, c) Asiakaskunta jotenkin etoaa (E.g. kukaan ei edes sano “moi” tai “hei” kuntosalilla). Aikaisemmalla kuntosalilla missä kävin, kaikki tunsi toisensa ja moikkasi ventovieraita uusiakin jäseniä. Salilla oli siis ihmisläheinen ja mukava kulttuuri. 

Elixian jäsenyydet huitelevat helposti kuukaudessa jossain 80 eurossa. Tämä tarkoittaa siis 20 euroa viikossa. Nyt jos laskee, että sitä kävisi vaikka kolme kertaa viikossa salilla, niin hinnaksi per kerta tulee 7 euroa. Minusta tuntuu todella kalliilta maksaa 7 euroa yhdestä salikäynnistä. Näin ollen jätin Elixian pois laskuistani. Naapurikortteliini on avautunut hiljattain myös Motivus, joskin tämä on vielä kalliimpi kuin Elixia! Lähistöllä olevassa hotellissakin on kuntosali, joskin hotelli ei halunnut vuokrata tätä minulle omaan käyttöön rahaa vastaan, vaikka veikkaisin, että hotellin asiakkaat eivät tätä kuntosalia juurikaan käytä.

Viimeinen vaihtoehto mihin tutustuin oli Helsingin kaupungin kuntosalijäsenyys. Tämän sai black friday alennuksella 40€ kuukausihintaan ja matkaa lähimpään kaupungin kuntosaliin on noin 500 metriä – joten pidin tätä potentiaalisena vaihtoehtona. Noh.. lähdin tutustumaan kuntosaliin joka on Kalliossa Brahen kentän kulmalla Kallion urheilutalossa. Kuntosali on tosi hyvä, joskin se on äärimmäisen pienie. Kuntosalikortilla tosin pääsee myös saunaan ja uimaan, mikä on ehdoton bonus. Samalla kortilla pääsee myös muihin Helsingin kaupungin kuntosaleihin, joten seuraavaksi minun on tarkoituskin tutustua Töölön ja Mäkelänrinteen kuntosaleihin ja uimaloihin. Olen ainakin nyt alustavasti tullut siihen päätökseen, että uusi kuntosalini on kaupungin tarjoama! Siellä alustavasti tuntui olevan myös rento ja reteä meininki, sillä siellä näkyi käyvät suhteellisen tavallista tallaajaa vs. Elixiat ym., missä tuntuu, että suurin osa kävijöistä on laittautunut ennen kuntosalille saapumista.

Olen myös hiljattain tutustunut lukuisiin treeniohjelmiin joista voisin jakaa lisätietoja ja tärppejä tänne jahka ehdin taas kirjoittaa. Olen syksyn/talven aikana harjoitellut paljon vapailla painoilla, sillä ne ovat ns. Kokonaisvaltaisia liikkeitä – eli ne kehittää useampaa lihasryhmää. Esimerkiksi maastaveto kehittää jalkalihaksia, selkälihaksi, pakaralihaksia, käsilihaksia ym. – joten näiden kokonaisvaltaisten liikesarjojen avulla kuntosalitreenistä saa enemmän irti lyhyemmässä ajassa.

Missä sinä käyt treenaamassa? Mihin perustuen sinä valitset kuntosalisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *