Terveys

Puiset voimistelurenkaat

Puiset voimistelurenkaat

Olen pitkään harkinnut ja suunnitellut eri vaihtoehtoja minkä turvin pystyisin kuntoilemaan ja voimistelemaan tehokkaammin ja kokonaisvaltaisemmin kotoa. Varsinkin nyt corona-aikana kun kuntosalit on laitettu kiinni ja/tai siellä on voinut käydä rajoitetusti, tämä on tullut entistäkin ajankohtisemmaksi! Viime kuussa kuntosalit laitettiin kiinni, joka oli lopullinen lähtölaukaus sille että teen asian eteen jotain konkreettista!

Kartoitin aluksi voimistelutarpeen joka oli käytännössä halu voimistella viikottain vähintään 3 kertaa viikossa, suhteellisen kokonaisvaltaisesti eri lihasryhmät huomioiden ja mielellään isoilla vastuksilla tarvittaessa. Ongelmaksi heti alussa tunnistin sen, että kämppäni on pieni, enkä rupea tänne mitään huoneen kotoista voimistelulaitetta tai käsipainorekkiä ostamaan. Leuanvetotangon asentaminen puolestaan ei tullut kysymykseen, koska muuten pää osuu siihen ovesta sisään mennessä. Pohdin pitkään myös eri tyyppisiä virityksiä parvekkeelle ja jopa do-it-yourself käsipainoja.

Käsipainojen ongelma kotivoimistelussa on se, että ne vie tilaa, ne ovat rumia, ne maksaa todella paljon jos haluaa usemalla eri painoasteella. Myynnissä on sellaisia käsipainoja myös, jossa tulee levypainot ja näppärä teline josta voi niitä säätää kahvaan kiinni. Tämä mahdollistaa painojen säilyttämisen pienessä tilassa – mutta ongelmana on se että nämä ovat törkeän rumat + maksaa noin 500€

Pitkän pohdinnan jälkeen sain a-haa elämyksen ->

Puiset voimistelurenkaat!

  1. Puiset voimistelurenkaat voit laittaa mihin tahansa
  2. Puiset voimistelurenkaat on edullisia
  3. Renkaat saa säädettyä mihin tahansa pituuteen ja ne saa helposti pois tieltä
  4. Puiset voimistelurenkaat soveltuu myös lapsille ja niiden kiinnikkeisiin voi kiinnittää kaikkea muutakin (e.g. lastenkeinun)
  5. Voimistelurenkailla voi treenata jalkoja, pohkeita, vatsalihaksia, käsilihaksia.. oikeestaan kaikki lihaksi mitä ihmisestä löytyy
  6. Jos tietää mitä tilaa – voimistelurenkaat ovat myös esteettisesti ihan ok kauniit vs. leuanvetotanko

Tulin lopputulokseen että voimistelurenkaat on hommattava hinnalla milla hyvänsä. Netissä on paljon eri vaihtoehtoja lasten voimistelurenkaista olympiatason voimistelurenkaisiin. Hinnat vaihtelevat pääsääntöisesti noin 50€-200€. Käytännössä hyvät ja hienot renkaat saa noin 70€.

Voimistelurenkaiden kattokiinnitys kannattaa tehdä ites, ja siihen tarvittavat osat kannattaa hommata itse. Jos ostat kiinnityskoukut ja hihnat renkaita myyvästä kaupasta – saatat maksaa ylimääräistä monta kymppiä. Halviten pääsee kun tilaat renkaat erikseen ja kattokiinnikkeet K-raudasta ja karbiinihakaset mistä tahansa ja köyden Bauhausista. Minulle voimistelurenkaat kiinnikkeineen tuli maksamaan yhteensä noin 100€.

Voimistelurenkaat kannattaa laittaa kattoon kiinni kiila-ankkureilla ja varmistaa että köysi, kiinnitys ja kaikki välissä olevat osat kestävät useamman tuhannen rasitteen, siltä varalta että ne ei tule alas vaikka kuinka rojahtaisit niiden päälle.

Nyt minulla on ollut kotona renkaat katossa jo kuukauden verran ja olen viikottain päässyt niillä treenaamaan. Ne roikkuvat jatkuvasti olohuoneessa kätevässä paikassa missä ne eivät ole tiellä – mutta ovat saatavilla. Niillä tulee treenattua välillä ihan ad-hocina, välillä olen tehnyt jopa 40minuutin treenejä niillä. Youtubesta löytyy paljon videoita joissa ammattilaiset opettaa perusliikkeitä voimistelurenkaiden käyttöön ja treenaamiseen liittyen.

Jossain vaiheessa myös mietin ostaisinko mieluummin TRX köydet vai voimistelurenkaat, mutta voimistelurenkailla pitkän selvityksen jälkeen tajusin että niillä voi tehdä niin paljon enemmän asioita ja isommin vastuksin! Renkaissa hyvä puoli on myös se että ne on helppo ottaa vaikka mukaan lenkille ja kiinnittää vaikka puuhun ja tehdä lenkin lomassa lyhyt rengastreeni.

Oletko sinä miettinyt kotiin eri voimisteluvaihtoehtoja? Kenties puisia voimistelurenkaita? Laitathan kommentteihin omat kokemukset ja ideat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *