Kauneudenhoito

Miten pitää huolta pitkistä värjätyistä hiuksista

Tykkään pitkistä hiuksista, ja minulla on ollut sellaiset jo varmaan yli 20 vuotta. Värjään niitä usein, joten olen aika pitkään joutunut niitä huoltamaan ja ottamaan asiasta selvää.

Hohtavat pitkät hiukset ovat mielestäni kauneuden merkki, mutta ne ovat myös herkkiä ja alttiita vaurioille. Tämä on erityisen totta, jos hiukset ovat värjättyjä. Hiusten värjäys avaa hiuskarvan kuoren ja tekee hiuksista herkempiä kuivumiselle ja halkeamiselle. Siksi on tärkeää noudattaa tiettyjä hoito-ohjeita pitkille värjätyille hiuksille, jotta ne pysyvät terveinä ja kauniina.

Pitkät, värjätyt hiukset voivat näyttää upeilta, mutta ne tarvitsevat myös erityistä huoltoa säilyttääkseen terveen ulkonäkönsä ja värinsä. Tässä on muutamia vinkkejä ja ohjeita pitkien, värjättyjen hiusten hoitamiseen, joihin ainakin itse usein nojaudun:

 1. Käytä hyviä hoitotuotteita:

  Hyvä hoitoaine ja joka kolmas päivä käytettävä hiusnaamio ovat tärkeitä pitkien, värjättyjen hiusten hoitamiseen. Ne auttavat kosteuttamaan hiuksia ja pitämään ne pehmeinä ja terveinä. Välillä tosin minulla tämä 3 päivän sääntö saattaa välillä venähtää 🙂

 2. Käytä suojaavia tuotteita:

  Käytä aina hiusnaamioita tai suojamuotteja, kun käytät hiustenkuivaajaa, rautaa tai curling-tangoa. Tämä auttaa suojaamaan hiuksia lämpövaurioilta.

 3. Käytä hiusöljyä:

  Hiusöljy on tehokas tapa suojata hiuksia ja antaa niille lisäkosteutta. Voit levittää sitä hiuksiin jotka ovat kuivat tai märät. Se auttaa suojaamaan hiuksia auringonvalolta ja ulkoisilta tekijöiltä.

 4. Vältä liian usein värjäämistä:

  Liian usein värjääminen voi vahingoittaa hiuksia ja tehdä niistä kuivat ja hauraat. Värjää hiuksesi vain tarvittaessa ja valitse väriaine, joka on hellävarainen hiuksillesi.

 5. Huuhtele hiukset jälkeen uinnin:

  Huuhtele hiukset huolellisesti uinnin jälkeen, sillä kloori ja muut aineet uima-altaassa voivat vahingoittaa hiuksia ja väriä.

 6. Käytä sopivaa hiuskemikaalia:

  Valitse hiuskemikaali, joka sopii hiustyypillesi ja värjätyille hiuksille. Erityisesti värjätyille hiuksille tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet auttavat pitämään hiukset terveinä ja hyvän värisinä.

Noudattamalla näitä vinkkejä ja ohjeita pitkien, värjättyjen hiusten hoitamisessa, voit säilyttää hiuksiesi terveen ulkonäön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *