Matkailu

Matkustaminen vauvan kanssa

Olemme alusta asti halunneet reissata vauvamme kanssa mahdollisimman paljon, jotta hän tottuisi siihen, että maisemat ja paikat vaihtuvat. Koronan vuoksi tämä on alkuun ollut vähän hankalaa, mutta olemme kuitenkin saaneet jo matkailtua niin koti- kuin ulkomailla. Vauva on ollut mukana niin autossa, junassa kuin lentokoneessakin.

Automatkustaminen on meidän perheessä välillä vähän hankalaa, sillä vauvamme ei viihdy kovin hyvin paikallaan. Automatkat alkoivat olla yhtä itkua, kun vauvaa ärsytti olla turvakaukalossa. Toinen meistä vanhemmista istuu aina hänen kanssaan takapenkillä, mutta tämäkään ei tunnu auttavan. Me vaihdoimmekin aika aikaisin turvakaukalosta turvaistuimeen, jossa vauvalla on vähän enemmän tilaa liikutella esimerkiksi jalkojaan ja josta hän näkee vähän paremmin ulos. Tämä ratkaisi ongelmaa vähän, mutta ei kokonaan. Meillä on aina autossa mukana monia erilaisia leluja, joita vauva voi katsella. Lisäksi hänellä on turvaistuimen edessä peili, josta hän voi katsella itseään. Automatkoilla varaudumme siihen, että voimme tehdä tarvittaessa pysähdyksiä usein, eli varaamme aikaa tavallista enemmän.

Junalla matkustaminen sen sijaan on vauvan mielestä hauskaa, koska silloin voi istua äidin tai isän sylissä ja hyppiä ja katsella ympärilleen. Lisäksi junassa voi välillä käydä kävelemässä. Emme ole vielä tehneet junalla tuntia pidempiä matkoja, mutta tätäkin voisimme pian koittaa. Juna on kyllä tosi näppärä tapa kulkea, koska silloin vanhemmat voivat keskittyä vauvaan ja toisiinsa.

Olemme jo olleet parilla lyhyellä lentomatkalla – molemmat olivat pituudeltaan alle tunnin. Terminaalissa vauva viihtyi erinomaisesti, kun oli paljon katseltavaa. Kannattaa varautua siihen, että ainakin Helsingissä vaunut pitää jättää ruumaan jo ennen turvatarkastusta ja lentokentän rattaat on tarkoitettu melko isoille lapsille – ei ihan pienille vauvoille. Meillä onkin ollut molemmilla kerroilla mukana kantoreppu ja tämä on toiminut tosi hyvin. Olemme myös onnistuneet ajoittamaan niin, että lennolla vauva on joko syönyt ja nukkunut, joten itse lento on mennyt tosi kivasti.

Seuraavaksi lähdemme risteilylle muutaman viikon päästä, joten silloin vauva pääsee kokemaan myös laivamatkustamisen. Voin kertoa siitä lisää myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *