Matkailu

Kesän matkakohteet

Ahoi! Kesä lähestyy ja kuumimmat ajankohdat varata halpoja lentoja sekä majoituksia lähestyy myös. Inspiraation tueksi tongin intertistä tietoa ylipäätään siitä mihin Suomalaiset normaalisti matkustavat. Löysin alla olevan graafin Stat.fi:n sivuilta, jonka mukaan viime vuonna (ja myös viimeisen 7 vuoden aikana!) suosituin matkakohde on ollut.. SUOMI!

Graafin perusteella kotimaanmatkustaminen on selkeä ykkönen kesäkuukausina. Hyvänä kakkosena tulee ulkomaanmatkat ja pienimpänä kategoriana risteilyt ja päivämatkat.

Tämän lisäksi on hyvin yllättävää nähdä että ulkomaan lentojen ja matkojen määrä on tippunut roimasti vuoden 2013 jälkeen, joskin viime vuonna olemme päässeet 2013 tasolle. Johtuuko tämä jostain säätilanteesta vai talouden tilanteesta Suomessa ylipäätään? Tämän kuvan rinnalle olisi kiva saada kesän keskimääräiset lämpötilat 🙂 joskin viime kesä oli huippukuuma – joka mielestäni pitäisi näkyä kuvassa kotimaan matkailun kasvuna?

Oli niin tai näin, kannattaa lentoliput varata hyvissä ajoin! Halpoja lentoja varmasti tulee vielä saamaan e.g. Hulluilta Päiviltä ja lentoyhtiöiltä varmasti alkukeväästä on paljon kampanjoita joiden hintapisteitä kannattaa kärppänä pitää silmällä. Internetti on pullollaan hyviä sivustoja jotka listaavat halpoja lentoja joten nämä kannattaa ottaa tarkkailuun pikimmiten jotta sitten esim. seuraava reissu kotimaansisällä koituu mahdollisimman edullisesti :=)

Tässä vielä aiheeseen liittyvä kuva inspiraation tueksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *