Matkailu

Kesälomareissut

Olen pitkään nyt miettinyt mitä tehdä tulevana kesänä. Kesälomia minulla on tänä vuonna jopa suunnitteilla 7 viikkoa!! Jotain pitäisi tehdä ja ulkomaille en uskalla varata lentoja koska corona. Viime vuonna koronasta johtuen kaikki matkat peruttiin ja menetin siinä samassa sievoisen summan rahaa, koska matkanjärjestäjät ottivat omia siivujaan rahojen palautusten yhteydessä. Olen pitkälti tullut siihen lopputulokseen että kesälomareissuni keskittyy tänä vuonna matkailuun Suomessa ja kohteena KILPISJÄRVI! 

Kilpisjärvellä on tutkimukseni mukaan paljon tehtävää ja näin corona-aikaan myös isot välimatkat kaikkiin, myös muihin ihmisiin. Eli toisin sanoen täällä voi eräjormailla huoleetta hienoissa maisemissa. Minulle on vielä hieman auki tosin se että miten tänne kannattaisi matkata. Yksi vaihtoehto olisi lentää Rovaniemelle ja vuokraa sieltä auto ja ajaa kilpisjärvelle. Siinä on matkan varella Kittilä ja Muonio sekä paljon hienoja luontokohteita joissa yöpyä vaikka teltassa =)

Olen muutenkin aina halunnut kesälomareissulle ja ylipäätään reissulle Lappiin, oli sitten talvi tai kesä. En ole ikinä käynyt Tamperetta pohjoisemmassa ja minua nolottaa tämä asia ja tuntuu hölmöltä. Olen puolestaan matkustanut vaikka minne, jopa Okinawalle asti ja Australiaan – mutta en ole vieraillut Lapissa jossa on upeita maisemia ja vaikka mitä mahdollisuuksia ja juttuja mitä tehdä. Osittain tämä johtuu siitä että matkustaminen Lappiin on TOSI KALLISTA! Sinne maksaa junamatkat useita satasia ja lennotkaan eivät ole edullisia.

Jos jollain lukijoistani on kokemuksia Lapinmakailusta ja sinne reissujen tekemisestä niin mielellään kuulisin lisää miten tähän kannattaa valmistautua! Lapsiperheellisenä tämä toki tuo minulle vielä exstramaustetta, koska pitäisi pystyä kokoajan kantamaan isoa karavaania mukana lastenrattaineen jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *