Matkailu

Koska voi taas matkustaa?

Vastaushan tähän on KOSKA TAHANSA! Monelta olen kuullu tämän kysymyksen ”Koskakohan voi taas matkustaa ja lentää sinne tai tänne..” harva on kuitenkaan tajunnut sitä että asumme suhteellisen isossa maassa (Suomen pinta-ala on yli 338 440 neliökilometriä joka on siis isompi alue kuin Italia ja melkein yhtä iso kuin Saksa. Moni ystävistäni ei ole matkustanut Suomessa juuri pätkän vertaan. Moni on käynyt joskus Turussa ja ehkä Tampereella ja sitten omalla mökillään mutta thats a bout it! Lisäksi Levi, Ruka jne. ovat tuttuja laskettelupaikkoja, mutta harva on käynyt e.g. Rovaniemen keskustassa tai Oulussa kesämarkkinoilla saati puhumattakaan Inarissa tai kilpisjärvellä vaeltamassa.

Suomi on täynnä tuhansia mielenkiintoisia paikkoja joihin tutustua ja jotka päihittää monet maailmanluokan matkakohteet 100-0. kiinanmuuriE.g. kiinanmuuri on niin täynnä turisteja (itse siellä käyneenä) että en voi käsittää miten joku voi nauttia siellä käynnistä. Siellä on niin paljon ihmisiä että lähinnä joudut miettimään kokoajan mistäköhän kohtaa täältä päässee pois tai mistäköhän kohtaa olisi sopivaa hypätä muurilta alas.. Suomessa puolestaan on harvoin mitkään matkakohteen niin täynnä että siellä ei voisi e.g. nauttia luonnosta tai kohteesta itsestään. E.g. turistien suosima Sibeliusmonumettikin on tilana niin iso, että turistilaumat eivät pääse kävijöitä juuri häiritsemään.

Itse olen ajatellut että teen tästä kesästä Suomen matkailun kesän! Olen jo nyt ostanut käytetyn Nissan 2004 mallisen käytetyn auton 900 eurolla jolla ajattelin körrötellä ympäri länsirannikon aina pohjoiseen asti ja sieltä sitten takaisin alas sivistyksen pariin. Matkalla on useita hienoja ja historiallisia kaupunkeja kuten Uusikaupunki, Vaasa, Oulu jne. missä en ole ikinä käynyt sekä lukuisia lunnonpuistoja.

Suomen suosituimmista matkakohteista löytyy hyvä listaus mm. Tripadvisorin sivulta https://www.tripadvisor.fi/Attractions-g189896-Activities-Finland.html ja lista suomen kansallispuistoista ja niiden eri vaellusreiteistä löytyy kätevästi täältä https://www.luontoon.fi/kansallispuistot suosittelenkin vakavasti harkitsemaan näihin kohteisiin tutustumista ja oman Suomikesäreissun suunnittelua 🙂

Oma suosikkini jota odotan eniten on Kilpisjärvi jossa lienee erittäin hienot tunturimaisemat. Kilpisjärvi sijaitsee Suomineidon käsivarressa.

kilpisjärvi

Jaathan omat matkakohdevinkkisi alla olevaan kommenttiboksiin! 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *