Kauneudenhoito

Kauneudenhoitoa Rahoitetaan Yhä Useammin Lainarahalla

Lukaisin taannoin internetistä Tilastokeskuksen artikkelin jonka mukaan melkein 50% kauneudenhoitoalan palveluista hankitaan velkarahalla. Tämä luku sai minut ällistymään! En voi ymmärtää kuka voi olla niin edesvastuuton ihminen että ottaa pikavippiätai muuta lainaa sen takia että voi näyttää kauniimmalta tai hommata botoksit huuleen? Siinä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Onko maailmasta tulossa hullu?

Vastaus tähän kysymykseen on KYLLÄ. Eli jos haluat lainata rahaa ja joutua velkavankeuteen ja taloudelliseen kurjuuteen niin here is the price you have to pay:

Huomasin myös tänään telkakrista että Liv nimiseltä kanavalta tulee aiheeseen liittyvä ohjelma nimeltä kauneusleikkauksia Thaimaassa. Tässä ohjelmassa tavikset lentävät jumankauta Aasiaan asti, jotta saavat e.g. isommat muovitissit tai kiristetyt poskipäät edullisesti. Voisin veikata että lentojen hinnat, asuminen, aika jota joutuu olemaan poissa töistä tulee rahallisesti kalliimmaksi kuin että jos kauneusleikkauksen olisikin teettänyt sitten vaikka lainarahalla kotisuomessa.

Tietysti kolikolla on kaksi kääntöpuolta ja maailmassa vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki joka määrittää rahan hinnan ja tuotteiden menekin. Minähän en sille mitään voi jos joku matkustaa toiselle puolelle maapalloa (sekin lainarahalla?) tekemään kauneusleikkauksia, mutta voin kyllä valitaolla katsomatta tämmöisiä ohjelmia. Jos sinä olet harkinnut kauneusleikkauksia eikä sinulla ole rahaa siihen, niin tässä on pieni laskelma minkä pohjalta voit miettiä asiaa:

  1. Kauneusleikkauksen keskimääräinen hinta: 2000€
  2. 2000€ pikavipin keskimääräinen takaisinmaksuhinta 3000€
  3. 3000€ – 2000€ = 1000€
  4. 1000€ / 2000€ = 50%

Eli toisin sanoen jos haluat rahoittaa edellisen esimerkin mukaisesti 2000 euroa kauneusleikkaukseen pikavipillä niin tulet maksamaan leikkauksestasi noin 50% enemmän, kuin mitä se maksaisi ilman lainarahaa.

Summa summarum: Jos haluat rahoittaa kauneusleikkaustasi lainaamalla rahaa niin ÄLÄ TEE SITÄ vaan säästä rahat ja sitten kuluta ne mihin sua huvittaa, olise sitten kauneusleikkaus tai jokin muu asia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *