Terveys

Illallinen ystävien kanssa

Nyt kun sattuneesta syystä viime aikoina ei ole voinut hirveästi käydä illallistamassa ravintoloissa, olemmekin useammin kutsuneet ystäviä meille syömään. Tää on tosi kätevää, kun ei tarvitse erikseen hankkia lapsenvahtia, vaan vauvan voi illan aikana laittaa nukkumaan ja jatkaa sitten illan istumista. Meillä kävi tällä viikolla taas ystäväpariskunta kylässä ja tehtiin tarjottavat alusta asti itse.

Rakastan meksikolaista ruokaa ja alkuruokana meillä olikin ceviche. Tähän tulee lohta, avokadoa, mangoa, korianteria, valkosipulia, chiliä ja limeä. Pilkkoo vaan ainekset isoon kulhoon ja lisää vähän suolaa. Tulee aivan sairaan hyvää! Sitten tää syödään nachoilla, eli haarukkaa ei erikseen tarvita. Tän kanssa sopi hyvin meksikolainen olut, meillä oli tällä kertaa Coronaa.

Pääruoaksi tehtiin ihan perinteisesti pihvit. Lisukkeena oli ranskalaisia ja vähän rukolaa. Mun mies on tosi hyvä paistamaan pihvejä, hän saa niistä aina sopivat mediumit, ettei mee liian kuivaksi. Meillä on käytössä myös Meater-paistomittari, jonka kanssa on helppo katsoa, että pihvit ovat sopivan kypsiä. Pihvien kanssa meillä oli luonnollisesti punaviiniä.

Jälkkäriin ei jaksettu tällä kertaa panostaa, vaan tarjottiin ihan vaan jäätelöä. Mun mielestä toimii kyllä tosi kivasti, kun pilkkoo kulhoon vähän eri makuja. Myös vieraat tykkäsivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *