Vauvat

Vauvan tarvikkeet

Parhaat hankinnat vauvalle

Saan usein kysymyksen siitä, mitkä meidän taloudessamme ovat olleet tarpeellisimmat hankinnat vauvalle. Listaan tässä asioita, joille meillä on ollut paljon käyttöä.

 1. Hyvät vaunut

  Käytettiin melko paljon aikaa vaunujen valintaan. Kävimme useissa eri liikkeissä kokeilemassa erilaisia vaunuja. Meidän valintamme oli Cybex Priam -vaunut. Tärkeimpiä syitä Priamien valinnalle olivat, se että ne mahtuvat hyvin meidän hissiin ja se, että työntökorkeus on helposti säädeltävissä (minä ja mieheni olemme hyvin eri pituisia). Lisäksi tämä malli miellytti silmää. Väriksi meillä valikoitui kokomusta runko ja harmaa vaunukoppa/ratasosa. Olemme olleet näihin hyvin tyytyväisiä. Suosittelen ehdottomasti panostamaan vaunuihin, sillä ainakin meidän perheessä ne ovat olleet kovalla käytöllä ja olisi kurjaa, jos joka päivä ärsyttäisi niitä käyttää.

 2. Stokke Newborn-set

  Newborn-osan saa kiinnitettyä Stokken Tripp trapp -syöttötuoliin. Tämä oli meillä ihan ehdoton etenkin alkuvaiheessa – vauva tykkäsi olla tässä, kun sai olla samalla tasolla pöydän ja meidän kanssa, kun me ruokailimme. Myös ruoanlaiton ajan vauva viihtyi tässä tuolissa ja otti siinä välillä lyhyitä päiväunia. Nyt tämä on harmi kyllä jo jäänyt pieneksi.

 3. Sänky

  Halusimme ostaa sängyn, joka menisi käytössä useamman vuoden. Päädyimme ostamaan Ava Roomin pinnasängyn, sillä siitä saa toisen laidan irti, joten se toimi alussa hyvin sivuvaununa oman sänkymme vieressä. Kun lapsi kasvaa, pohjaa saa laskettua alaspäin, joten se toimii hyvin pinnasänkynä. Jatkossa sen voi myös laskea ihan alimmalle tasolle ja irrottaa taas toisen laidan, jolloin se on hyvä lastensänky. Tämä oli myös vähän pienempi kuin standardi-pinnasängyt, joten se sopi hyvin pienehköön makuuhuoneeseemme.

Nämä kolme nostaisin meidän perheessä parhaiksi hankinnoiksi. Seuraavassa postauksessa listaan asioita, joille ei ole ollut niin paljon tarvetta ja joiden hankintaa harkitsisin uudelleen.

 

Turhimmat hankinnat vauvalle

Saan paljon kysymyksiä myös siitä, mitkä tarvikkeet eivät ole olleet vauvallemme niin tarpeellisia. Onneksi suurimmalle osalle tavaroista on tullut paljon käyttöä, mutta on muutama juttu, joiden hankintaa miettisin tarkemmin.

 1. Lelut

  Meillä oli vauvalle jo ennen hänen syntymäänsä suuri määrä erilaisia leluja. Yritin vauvan kanssa heti ensiviikkoina näiden kanssa leikkiä, mutta vauva ei ollut niistä kovinkaan kiinnostunut. Kun vauva on kasvanut, ovat lelut alkaneet kiinnostaa, mutta näin suuri määrä leluja ei kyllä ole ollut tarpeen. Yhtä lailla vauvalle saa hauskan lelun vaikka pastakauhasta tai pakastepurkeista – hänelle ei ole niin väliä, millä leikkii, kunhan on jotain uutta hauskaa katseltavaa. Ja kaikki pitää tienkin laittaa suuhun.Tästä oppineena ostan vauvalle leluja vain todella harkiten. Lisäksi laitan aina välillä osan leluista pois ja otan sitten uudelleen esille, niin vauva innostu niistä uudestaan.

 2. Suuri määrä pieniä vaatteita

  Meillä oli melko paljon hankittuna kokojen 50 ja 56 vaatteita. Vauvamme syntyi pienikokoisena, joten alussa koolle 50 oli tarvetta, mutta tuo tarve oli vain muutaman viikon ajan. Jos jaksaa pestä vaatteita parin päivän välein, niin ei niitä kyllä tarvitse niin suurta arsenaalia olla. Lisäksi olen nyt oppinut etsimään vaatteita kirpputoreilta, jossa niitä on paljon tarjolla, niin ei tarvitse ostaa niin paljon uutena. Yritän ennakoida muutaman kuukauden etukäteen, mitä tulemme tarvitsemaan, niin voin hyvissä ajoin niitä etsiä. Vaatteisiin saa menemään tosi paljon rahaa, jos kaiken ostaa uutena, mutta käytettynä voi tehdä tosi hyviä löytöjä. Pienet vauvat käyttävät vaatteita niin vähän aikaa, että käytetytkin ovat kuin uusia.

 3. Babysitter

  Olimme ostaneet vauvalle myös sitterin. Meidän vauva ei kuitenkaan siinä viihtynyt, koska ei halunnut olla yksin lattiatasossa. Meillä olikin kovalla käytössä Stokken newborn-set, jossa vauva voi istua meidän vanhempien tasolla, mutta tuo sitteri jäi lähes käyttämättä. Onneksi näitä saa helposti jälleenmyytyä, joten taloudellinen tappio ei ole kovinkaan iso.

Summa summarun – onneksi suurin osa meidän hankinnoista on ollut tarpeellisia, mutta jatkossa kyllä tekisin hankintoja enemmän vasta vauvan synnyttyä, kun vähän jo tietää, mitä hän tarvitsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *